A kormány döntése alapján a koronavírus-járvány második hulláma miatt fél évvel, 2021. június 30-ig kitolódik a május 1-től elérhető szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz igénylési határideje. A pandémia miatt bevezetett, az átmeneti pénzügyi nehézséggel szembenéző hallgatók megsegítését szolgáló termék óriási népszerűségnek örvend a hallgatók körében, hat hónap alatt, több, mint 30 ezren igényelték, jellemzően a maximális, félmillió forintos összeget – tájékoztatott Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A kormány múlt heti döntése alapján a hiteltörlesztési moratórium mellet a Diákhitel Plusz igénylésére nyitva álló időszak is meghosszabbodik fél évvel, 2021. június 30-ig. A teljesen kamatmentes és szabad felhasználású Diákhitel Pluszt minden 55. évét be nem töltött, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal igényelheti maximum félmillió forint összegben. Az igényelt összeget a Diákhitel Központ egyösszegben folyósítja az igénylő bankszámlájára, melyet egy év türelmi idő után maximum 5 éven belül kell visszafizetnie – hangsúlyozta Magyar Péter.

A Diákhitel Központ legújabb terméke jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a koronavírus-járvány miatt jelentősen romló munkaerőpiaci és gazdasági környezetben ne nőjön drasztikusan azon fiatalok száma, akik az átmeneti pénzügyi nehézségeik miatt a felsőoktatási tanulmányaik felfüggesztésére kényszerülnek. A Diákhitel Pluszt félév alatt mintegy 30 ezer hallgató igényelte, jellemzően a maximális, félmillió forintos összegben – tette hozzá a vezérigazgató. Hozzátette, hogy a második hullám erősödése és az online oktatás bevezetését követően naponta több, mint száz igénylés érkezik a Diákhitel Központhoz. A Diákhitel Központ felmérése szerint a hallgatók fele a lakhatására fordítja az igényelt hitelt, de a kialakult bizonytalan helyzetben egyre növekvő arányban tekintenek biztonsági tartalékként a Diákhitel Pluszra.

2020 rendkívüli év volt a Diákhitel Központ történetében, hiszen még sosem volt ekkora szükség a Diákhitel Központ által nyújtott segítségre, mint idén. A Társaság 2001-es alapítása óta nem fordult elő, hogy egy évben több, mint 32 milliárd forint hallgatói hitelt folyósítson a Társaság.

A járvány magyarországi felbukkanása óta azon dolgozunk, hogy a hallgatókat egyre sokoldalúbb és egyre kedvezőbb feltételekkel támogassuk, hangsúlyozta Magyar Péter vezérigazgató, aki hozzátette, hogy a diákhitelezésre érvényes családi kedvezmények miatt már mintegy 5000 édesanyának tudták összesen 5 milliárd forint értékben a diákhitel tartozást elengedni a második és harmadik gyermek megszületését követően.

Így tudsz Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!

Ha a Neptun rendszer nem elérhető, akkor a Diákhitel Direkt felületen, vagy Diákhitel Partnerpontjainkon is el tudod indítani az igénylést.

Nézd meg további bejegyzéseinket is!

További híreink