A Diákhitel által nyújtott hitelprogram a legkedvezőbb feltételekkel biztosít anyagi támogatást a felsőoktatásban résztvevők számára. Legyen szó mindennapi kiadások vagy éppen a tandíj finanszírozásáról, a diákhitel leveszi a terhet a szülők és a diákok válláról egyaránt. Lássuk, milyen diákhitel gyakori kérdéssekkel találkozunk!

Mindent a diákhitel törlesztéséről!

A diákhitel igénylését online is tudod intézni, amennyiben rendelkezel ügyfélkapuval. Az ügyintézést nagyban megkönnyíti, hogy minden teendődet egyszerűen, az otthonod kényelméből rendezheted. Emellett a diákhitel hatalmas előnye, hogy a hiteligénylés után nyugodtan koncentrálhatsz a tanulmányaidra , a törlesztést kötelezően elég a hallgatói jogviszonyod megszűnése után elkezdeni, de bármikor, bármekkora összegben tudsz előtörleszteni vagy később többet befizetni önkéntesen. Erről később bővebben is olvashatsz!

A szabadfelhasználású Diákhitel1 rejtett költségektől mentes, nem kell számolnod apróbetűs résszel, a kamat minden költséget fedez! A kamat mértékét érdemes nyomon követni! Ennél egyszerűbb a helyzet a  tandíj finanszírozására szánt, kamatmentes Dikákhitel2-nél, hiszen ott valóban csak annyit kell visszafizetned, amekkora összeget igényeltél.

Végtörlesztés, előtörlesztés, előteljesítés?

A diákhitel amellett, hogy roppant kedvező hitel, rendkívül rugalmas törlesztési lehetőségeket is kínál. Amennyiben minden alkalommal többet fizetsz, mint a meghatározott törlesztőrészleted, úgy lerövidítheted a futamidőt. Az így befizetett többletösszeget előteljesítésként számoljuk el a kamat és a tőketartozás levonása után.  Fontos, hogy a közlemény rovatban feltüntesd az előtörlesztés szót és a szerződésszámod! Az előteljesítés és előtörlesztés mellett lehetőséged van bármikor végtörleszteni is. A végtörlesztés azt jelenti, hogy egyben visszafizeted a hiteltartozásod fennmaradt összegét. Természetesen ez sem jár plusz költségekkel, annyit kell fizetned, amennyi az éppen aktuális tartozásod.

Jövedelemarányos törlesztés? Biztos megoldás a nyugodt mindennapokért!

A minimálbér és a jövedelem változása miatt a törlesztőrészletet évente határozzuk meg. Az aktuálisan fizetendő törlesztőrészlet összegéről minden év decemberében kapsz értesítést.  Mivel a törlesztés összege igazodik a havi bevételedhez, így emiatt sem  kell aggódnod, hiszen nem ró rád aránytalan anyagi terhet. A diákhitel a kedvező és rugalmas feltételei mellett családtámogatási kedvezménnyel plusz segítséget nyújt az édesanyák számára!

Kapcsolódó cikkek:
Amit érdemes tudni a törlesztésről 1. rész
Amit érdemes tudni a törlesztésről 2. rész
Amit érdemes tudni a törlesztésről 3. rész
Amit érdemes tudni a  Diákhitel Plusz törlesztéséről

További információ olvasható hiteleinkről:

Szabadfelhasználású Diákhitel1 a mindennapi kiadásokra: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel1

Diákhitel2 az önköltséges képzések fedezésére: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel2

Így tudsz Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!

Ha a Neptun rendszer nem elérhető, akkor a Diákhitel Direkt felületen, vagy Diákhitel Partnerpontjainkon is el tudod indítani az igénylést.

Nézd meg további bejegyzéseinket is!

További híreink