Budapest, 2020. június 15. – A Kormány áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus járvány okozta helyzet miatt ebben az egyetemi tanévben június 15-ig meghosszabbításra kerül a szabadfelhasználású Diákhitel 1 igénylési és keretemelési határideje. Szintén a mai napig van lehetősége a hallgatóknak arra, hogy az első szemeszterre visszamenőleg is igényeljék a Diákhitel 1-et – tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát dr. Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója. A kormány döntése alapján, a járvány miatt nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatók akár 700 ezer forint szabad felhasználású, rendkívül kedvező kamatozású plusz forráshoz juthatnak, ha még a mai napon leadják az igénylésüket, akár papír, akár elektronikus formában.
 

Azon hallgatók, akik a mai napon leadják az igényléseket, akár két héten belül megkapják a Diákhitel Központtól az igényelt összeget. Aki kifut a mai határidőből, legközelebb már csak a 2020/2021-es őszi tanévben igényelhet ismét Diákhitel 1-et. A Diákhitel1 termék kamata, továbbra is történelmi mélyponton, 1,99%-on áll – emlékeztetett dr. Magyra Péter. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a rendkívül alacsony kamatnak és a diákhiteleknél alkalmazott családtámogatási intézkedéseknek köszönhetően a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva, idén több mint 50%-kal több hallgató igényelt Diákhitel 1-et. Csak tavaly több ezer édesanyának engedte el a Diákhitel Központ a fennálló diákhitel tartozás 50, illetve 100%-át a második és a harmadik gyermek megszületése után.

Dr. Magyar Péter elmondta továbbá, hogy a koronavírusjárvány okozta gazdasági lassulásra és romló munkaerőpiaci helyzetre reagálva, a nehéz helyzetbe került felsőoktatási hallgatókat segítendő, a kormány döntése alapján a Diákhitel Központ május 1-től elérhetővé tette a teljesen kamatmentes, szabadfelhasználású, maximum félmillió forintig igényelhető Diákhitel Pluszt, amely rendkívüli népszerűségnek örvend. A mai napig már több, mint 13 ezren igényelték az új terméket. A 2020. december 31-ig – folyamatosan – igényelhető Diákhitel Plusz várhatóan jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy sikerüljön megakadályozni az anyagi okokból történő felsőoktatási lemorzsolódás növekedését.

A Diákhitel igénylése egyszerű és kényelmes, hiszen a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek felületeiről (Neptun) is elindítható, regisztrált ügyfélkapus bejelentkezéssel akár otthonról is, elektronikusan aláírható a szerződés.

Részletek: www.diakhitel.wpsandbox.introweb.hu

Így tudsz Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!

Ha a Neptun rendszer nem elérhető, akkor a Diákhitel Direkt felületen, vagy Diákhitel Partnerpontjainkon is el tudod indítani az igénylést.

Nézd meg további bejegyzéseinket is!

További híreink