Ha eljött az ideje, hogy a saját lábadra állj és kezedbe vedd a pénzügyeidet, akkor tedd mindezt okosan! Amennyiben még újdonság számodra milyen is az, amikor a saját pénzeddel kell gazdálkodni, és tudni szeretnéd hogyan kell felelősségteljesen költekezni, mindenképpen olvasd el cikkünket!

Sokan az egyetem miatt költöznek el elsőként otthonról, és ez az új élethelyzet azt is magával vonja, hogy elsőként lesznek saját kiadásaik. Egyetemistaként sokszor önmagadnak kell a mindennapi pénzügyeket intézni: fizetni az ennivalót, a szórakozást, esetleg az albérleti díjat és a rezsit is, az egyetem finanszírozásáról nem is beszélve.

Mindez azonban egy jó lehetőség is lehet Neked, ha jól fogod meg a lényeget. Ez az időszak ugyanis teret enged annak, hogy nagyobb kockázat nélkül megtapasztalhasd, milyen az, amikor a saját pénzedet kell beosztani, mire figyelj és hogyan költekezz felelősségteljesen. Egyszóval megtanulhatod hogyan bánj a pénzeddel a való életben!

Az év vége egyébként is remek alkalom lehet arra, hogy megállj és megnézd, a megfelelő irányba haladsz-e. Egy éves pénzügyi ellenőrzés lehetőséget ad, hogy megvizsgáld, miképp gazdálkodtál az elmúlt évben és hogyan tudod javítani a pénzzel történő bánásmódodat. Gyűjtsd össze a kiadásaidat, nézd meg mi vitte el a legtöbbet, és hol lehet faragni belőle. Gondolkozz, tervezz előre és használd ki a kedvezményes lehetőségeket!

Ha Te is azok közé tartozol, aki levenné szülei válláról az anyagi terheket és szeretne anyagilag teljesen függetlenné válni, vállalhatsz diákmunkát, vagy választhatsz a kedvezményes Diákhitelek közül is! Az ilyen hitelek gyakorlati hasznukon kívül arra is jók, hogy megtapasztald, hogy is működik egy hitel, hogyan zajlik annak a felvétele és a törlesztése.

A hitelek megismerésére és gyakorlati hasznára jó lehetőség a szabad felhasználású Diákhitel1 , amit bármire költhetsz. A diákhitel törlesztésével ráérsz a tanulmányaid befejezése után is, jövedelemarányos törlesztésre és díjmentes előtörlesztésre is van lehetőséged. Az előre tervezés jegyében pedig Hitelkalkulátorunkkal kiszámolhatod, milyen összegű hitelt mennyi ideig kell törlesztened.

A Diákhitel2 kizárólag a felsőoktatási tanulmányok finanszírozására használható kamatmentes kölcsön. Ezt mi egyenesen az oktatási intézménynek utaljuk, így a hitel felvétele után Neked már nincs is vele teendőd. Emiatt is közkedvelt és kényelmes megoldás, visszafizetése pedig szintén a tanulmányok befejeztével esedékes, de az előtörlesztés és a végtörlesztés is díjmentes.

Reméljük tudtunk segíteni, és amennyiben érdekelnének az igénybe vehető Diákhitelek, további részletekért tekintsd meg az alábbi oldalainkat:
Diákhitel1: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel1
Diákhitel2: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel2

Az átgondolt pénzügyekkel kapcsolatban következő cikkünkben Tuti spórolási tippeket olvashatsz majd!

Így tudsz Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!

Ha a Neptun rendszer nem elérhető, akkor a Diákhitel Direkt felületen, vagy Diákhitel Partnerpontjainkon is el tudod indítani az igénylést.

Nézd meg további bejegyzéseinket is!

További híreink