Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot

Vizsgák alatt mindenkinek más és más válik be, ami segít átbillenni ezen az időszakon. Cikkünkben összeszedtünk néhány tippet, mikre érdemes figyelni és fejben tartani, hogy könnyebben átvészeld az előkészületet, majd a megmérettetést! Vizsgaidőszakra fel!

Íme, néhány jól bevált tipp a vizsgaidőszakra:

  • Időben kezdd el a felkészülést! Ha következetesen tanulsz, hatékonyabb és eredményesebb leszel!
  • Győződj meg róla, hogy minden tantárgyhoz megvannak a szükséges anyagok, jegyzetek.
  • Használj természetes agyserkentőt! Vizsgaidőszakban a szőlőcukor, olajos magvak és étcsokoládé fogyasztása kifejezetten ajánlott.
  • igyál megfelelő mennyiségű folyadékot!
  • Fontos a megfelelő alvás! Ha nem vagy elég kipihent, a koncentráció is nehezebben megy.
  • Hajlamos vagy a vizsgadrukkra? Nem szeretsz mások előtt beszélni? Érdemes gyakorolni, hogy a vizsgán már könnyebben menjen.
  • Zárd ki az egyéb stresszhelyzeteket, amennyiben lehetőséged van rá. Egyszerre elég egy dologra figyelned!

Fejfájást okoz például az egyetem finanszírozása, az albérlet vagy a kollégium fizetése? Lássuk, hogyan lehet segítségedre a Diákhitel ilyenkor is!

A legjobb hitel a felesleges aggodalmak elkerülésére

A vizsgaidőszak önmagában is egy stresszhelyzet, ezért, hogy terhet vegyél le a saját válladról, vedd számításba, hogy milyen lehetőségeket tud számodra a Diákhitel nyújtani.

A Diákhitel1 olyan szabadfelhasználású hitelkonstrukció, amely lehetővé teszi, hogy az albérlet vagy kollégium finanszírozása ne okozzon gondot, valamint az egyéb nem várt kiadásokkal is el tudj számolni.  A törlesztés miatt sem kell aggódnod, hiszen a visszafizetést ráérsz a tanulói jogviszony megszűnését követő negyedik hónaptól elkezdeni – amennyiben nem szeretnél előtörleszteni.

Az egyetem finanszírozása miatt sem kell nyugtalannak lenned, hiszen a Diákhitel2 az önköltséges képzések díját fedezi. Ezt a hitelkonstrukciót a tanulmányaid alatt bármikor igényelheted, ráadásul ez ingyen hitel, ugyanis kamatmentes. Így valóban csak annyit kell visszafizetned, amennyit felvettél.

Végezetül pedig, tanulmányaid befejeztével a jövedelemarányos törlesztés igazodik az aktuális élethelyzetedhez, így a későbbiekben sem kell a visszafizetés miatt aggódnod. A családtámogatási kedvezmény pedig mindkét hitelkonstrukció esetén igényelhető a gyermeket vállaló nők számára.

Bármely megoldás mellett is döntesz, további információkat az alábbi linkeken találsz:

A szabadfelhasználású diákhitel1: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel1

Diákhitel2 az önköltséges képzésekre: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel2

Családtámogatási kedvezmények: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/csaladtamogatas/

Sok sikert és sikeres vizsgaidőszakot kívánunk!

Így tudsz Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!

Ha a Neptun rendszer nem elérhető, akkor a Diákhitel Direkt felületen, vagy Diákhitel Partnerpontjainkon is el tudod indítani az igénylést.

Nézd meg további bejegyzéseinket is!

További híreink