Vizsgák alatt mindenkinek más és más válik be, ami segít átbillenni ezen az időszakon. Cikkünkben összeszedtünk néhány tippet, mikre érdemes figyelni és fejben tartani, hogy könnyebben átvészeld az előkészületet, majd a megmérettetést! Vizsgaidőszakra fel!

Íme, néhány jól bevált tipp a vizsgaidőszakra:

  • Időben kezdd el a felkészülést! Ha következetesen tanulsz, hatékonyabb és eredményesebb leszel!
  • Győződj meg róla, hogy minden tantárgyhoz megvannak a szükséges anyagok, jegyzetek.
  • Használj természetes agyserkentőt! Vizsgaidőszakban a szőlőcukor, olajos magvak és étcsokoládé fogyasztása kifejezetten ajánlott.
  • igyál megfelelő mennyiségű folyadékot!
  • Fontos a megfelelő alvás! Ha nem vagy elég kipihent, a koncentráció is nehezebben megy.
  • Hajlamos vagy a vizsgadrukkra? Nem szeretsz mások előtt beszélni? Érdemes gyakorolni, hogy a vizsgán már könnyebben menjen.
  • Zárd ki az egyéb stresszhelyzeteket, amennyiben lehetőséged van rá. Egyszerre elég egy dologra figyelned!

Fejfájást okoz például az egyetem finanszírozása, az albérlet vagy a kollégium fizetése? Lássuk, hogyan lehet segítségedre a Diákhitel ilyenkor is!

A legjobb hitel a felesleges aggodalmak elkerülésére

A vizsgaidőszak önmagában is egy stresszhelyzet, ezért, hogy terhet vegyél le a saját válladról, vedd számításba, hogy milyen lehetőségeket tud számodra a Diákhitel nyújtani.

Diákhitel1 olyan szabadfelhasználású hitelkonstrukció, amely lehetővé teszi, hogy az albérlet vagy kollégium finanszírozása ne okozzon gondot, valamint az egyéb nem várt kiadásokkal is el tudj számolni.  A törlesztés miatt sem kell aggódnod, hiszen a visszafizetést ráérsz a tanulói jogviszony megszűnését követő negyedik hónaptól elkezdeni – amennyiben nem szeretnél előtörleszteni.

Az egyetem finanszírozása miatt sem kell nyugtalannak lenned, hiszen a Diákhitel2 az önköltséges képzések díját fedezi. Ezt a hitelkonstrukciót a tanulmányaid alatt bármikor igényelheted, ráadásul ez ingyen hitel, ugyanis kamatmentes. Így valóban csak annyit kell visszafizetned, amennyit felvettél.

Végezetül pedig, tanulmányaid befejeztével a jövedelemarányos törlesztés igazodik az aktuális élethelyzetedhez, így a későbbiekben sem kell a visszafizetés miatt aggódnod. A családtámogatási kedvezmény pedig mindkét hitelkonstrukció esetén igényelhető a gyermeket vállaló nők számára.

Bármely megoldás mellett is döntesz, további információkat az alábbi linkeken találsz:

A szabadfelhasználású diákhitel1https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel1

Diákhitel2 az önköltséges képzésekre: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel2

Családtámogatási kedvezményekhttps://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/csaladtamogatas/

Sok sikert és sikeres vizsgaidőszakot kívánunk!

Így tudsz Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!

Ha a Neptun rendszer nem elérhető, akkor a Diákhitel Direkt felületen, vagy Diákhitel Partnerpontjainkon is el tudod indítani az igénylést.

Nézd meg további bejegyzéseinket is!

További híreink