A Diákhitel Központ mai döntése alapján továbbra is kamatmentes marad a képzési költségre felvehető Diákhitel2 és a szabad felhasználású Diákhitel Plusz. Emellett változatlanul rekordalacsony, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a Diákhitel1 – jelentette be Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

Soha nem volt ekkora igény a diákhitelekre, idén mintegy 40 ezer új igénylés érkezett, amely háromszorosa a tavalyi számnak. Több, mint 32 milliárd forint értékben folyósított hiteleket a Diákhitel Központ 2020-ban, amire a Társaság 2001-es alapítása óta nem volt példa, emelte ki Magyar Péter vezérigazgató.

A Diákhitel1 esetében a kormány döntése alapján már havi 150 ezer forint igényelhető, ezáltal akár évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz is hozzájuthatnak a hallgatók, rendkívül alacsony kamat mellett.

Köszönhetően a 2018-ban bevezetett családi kedvezményeknek és a hitelbírálat, valamint biztosíték nélkül igényelhető, bármikor ingyenesen előtörleszthető termékeknek, a hallgatók között évről évre emelkedik a diákhitelek iránti kereslet. A diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra, így, ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének a felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel-tartozást elengedi a Diákhitel Központ.

A jelentősen megnőtt igénylésszám is azt mutatja, hogy érdemi segítséget jelentenek a diákhitelek a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés és a munkaerőpiaci helyzet ezen időszakában. Az egyre sokoldalúbb és egyre kedvezőbb feltételekkel elérhető diákhitelekkel a kormány és a Diákhitel Központ közös célja, hogy ne legyen olyan magyar fiatal a Kárpát-medencében, aki anyagi okok miatt nem tudja a tehetségének és álmainak megfelelő képzést elvégezni, emelte ki a vezérigazgató.

Így tudsz Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!

Ha a Neptun rendszer nem elérhető, akkor a Diákhitel Direkt felületen, vagy Diákhitel Partnerpontjainkon is el tudod indítani az igénylést.

Nézd meg további bejegyzéseinket is!

További híreink