Lassan közeledik az év mumusa, vagyis az érettségi- és vizsgaidőszak, amelyekre egyaránt nem árt időben felkészülni! Ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan tanuljunk, valóban sok technika áll rendelkezésünkre, mutatjuk is cikkünkben, melyek ezek!

Hatékony tanulási módszerek

Vannak bizonyos környezeti körülmények és tényleg működő trükkök, amiket érdemes betartani az eredményes tanulás érdekében!

  • Ilyen például, hogy ne legyen túl meleg a szobában, ne teli hassal üljünk neki a tanulásnak, valamint tegyünk rendet magunk körül, hiszen a rendetlenségben sok minden el tudja vonni a figyelmünket.
  • Ugyanez a helyzet az okos eszközökkel! Próbáljuk mellőzni a telefonozást és a vicces videók nézegetését, és inkább koncentráljunk az adott tananyagra!
  • Sokszor hatékonyabbá teszi a tanulást, ha nem gépelünk, hanem leírjuk papíralapú jegyzetre/füzetbe az adott tanulnivalót, hiszen, ha kézzel írjuk, jobban rögzül!
  • Van, akinek a szövegkiemelők használata válik be, mivel ha vizuális típus vagy, a színeknek köszönhetően könnyebben jegyzed meg az olvasottakat!
  • Érdemes kis szünetet tartani tanulás közben, szellőztetni és picit mozogni is. Ez kizökkent és így egy rövid pihenő után jobban tudsz koncentrálni.
  • Fontos még a megfelelő időbeosztás, hogy ne az utolsó héten kelljen kapkodni, mert az sosem kifizetődő. Készíts inkább egy idővonalat, ahol tudod követni a felkészülést tantárgyról tantárgyra. Ha egy picit kreatívabb vagy, akkor egy szuper planner-be is vezetheted ezt, de vannak már nagyon jó appok is, amik segítenek, hogy az idő a barátod legyen.

Nem hanyagolható el a munka tanulás mellett sem, ha diákmunkás vagy, hiszen az élet nem áll meg ebben az időszakban sem, és a kiadásokkal számolni kell.

A tandíj finanszírozás gondolata, vagy az albérlet/kollégium fizetése sokszor stresszes lehet. Ezért, hogy ne kelljen a vizsgák alatt feleslegesen izgulni, érdemes a diákhitelről néhány szót ejteni.

Szerencsére a szabadfelhasználású diákhitel1 biztos anyagi hátteret ad számodra ebben az időszakban is, és a kedvező feltételek segítenek, hogy eggyel kevesebb dolog miatt kelljen aggódnod. Ha a tandíj-finanszírozása okoz álmatlan éjszakákat, akkor pedig a diákhitel2 a számodra megfelelő megoldás, hiszen ez, az önköltséges képzések díját fedezi.

Ha komolyan veszed a felkészülést, meglátod, a vizsga is simán megy majd! Amennyiben a Diákhitellel kapcsolatban kérdésed merült fel, itt minden információt megtalálsz, amire szükséged van!

Diákhitel1: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel1

Diákhitel2: https://diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitel2

Sok sikert és sikeres vizsgákat kívánunk!

Így tudsz Diákhitelt igényelni

  • Válaszd ki az intézményedet!
  • Jelentkezz be a Neptun rendszerbe!
  • Az Ügyintézés menüpontban válaszd a Diákhitel igénylése lehetőséget!

Ha a Neptun rendszer nem elérhető, akkor a Diákhitel Direkt felületen, vagy Diákhitel Partnerpontjainkon is el tudod indítani az igénylést.

Nézd meg további bejegyzéseinket is!

További híreink