CIKKSOROZATUNKBÓL

Amit érdemes tudni a Diákhitel Plusz törlesztéséről

Hogyan működik a Diákhitel Plusz törlesztése?

A Diákhitel Plusz futamideje a hitel folyósításának napjától számított, a teljes tartozás visszafizetéséig tartó időtartam. A futamidőt a hiteligényléskor választottad meg.

A hitel felvételét követő 1 év türelmi időszak alatt törlesztési kötelezettséged nincs. A törlesztés megkezdése előtt a törlesztőrészlet pontos összegéről és annak fizetési módjáról külön értesítést küldünk. Ahhoz, hogy ez célba érjen, fontos, hogy az elérhetőségi adataid aktuálisak legyenek nyilvántartásunkban.

Mivel a törlesztésed fix futamidejű a Diákhitel Plusz termék esetében, ezért alapesetben a törlesztőrészletet a teljes futamidő alatt egyenlő havi összegekben határozzuk meg.

A részleteknek minden hónap 12-ig kell beérkezniük a 10032000-01800188 számlaszámra. Ennél a termékünknél is igaz, hogy az utalások bármilyen számlaszámról történhetnek, azonban fontos, hogy az átutalás közlemény rovatában mindenképpen szerepeljen szerződésszámod és neved!

Ha a kötelező törlesztőrészleten felül további befizetést teljesítesz, vagy gyermektámogatási kedvezményt veszel igénybe, akkor a következő évben újra értesítünk a módosult törlesztőrészleted összegéről.

Az önkéntes befizetéseket ugyanarra a számlaszámra utalhatod, mint a kötelező törlesztőrészletet.

A Diákhitel Plusz kamattámogatott konstrukció, azaz az általad fizetendő kamat mértéke 0%! Ennek köszönhetően minden plusz befizetés, amire lehetőséged van teljesíteni, közvetlenül a tartozásodat fogja csökkenteni.

Külföldről történő utalás esetén (ami szintén bármilyen számlaszámról történhet) az alábbi számlaszámokra és adatokkal tudod célba juttatni utalásodat.

Diákhitel Központ számlaszáma: 10032000-01800188-00000000
IBAN: HU60100320000180018800000000
MNB Swift kód: HUSTHUHB
Kedvezményezett neve: Diákhitel Központ Zrt.  1027. Budapest Kacsa utca 15-23.
Kedvezményezett bankja: Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4.

Ha hátralékod keletkezik, azt késedelmi kamat terheli. Ezért is fontos, hogy mindig időben, minimum a meghatározott részletet törleszd! Ehhez javasoljuk, hogy adj meg bankodnál egy állandó átutalási megbízást! Ha 12 havi törlesztőrészlet összegével elmaradásba kerülsz, a szerződésed felmondásra kerül, majd behajtás céljából átadjuk a Magyar Követeléskezelő Zrt. részére és felkerülsz a negatív KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) listájára, azaz a rossz adósok listájára. Ez a későbbiekben megnehezítheti más célú hitel felvételét, mint például a lakáshitelét.

Nem csak a fenti okokból kifolyólag kell ügyelned a részletek pontos teljesítésére, hanem azért is, mert, ha több Diákhitellel rendelkezel, de a Diákhitel Plusz szerződésednél hátralék van, akkor egy hiteltermékre sem utalunk.

Hogyan történik a kapcsolattartás a Diákhitel Plusz esetében?

Ha másik szerződésed is van nálunk, amihez online fiók is tartozik, akkor vedd figyelembe, hogy a különböző hiteltermékek, különböző online felületeken találhatók meg.

Diákhitel Plusz esetében a szerződéseddel kapcsolatos alap információkat a https://diakhitelplusz.diakhiteldirekt.hu/ oldalon a „Hó végi egyenlegközlő” menüpontban tudod lekérdezni, ahol a hónap első munkanapján kerülnek frissítésre az adatok.

Ennél a szerződéstípusnál minden értesítést (pl. egyenlegértesítő; törlesztőrészlet értesítő, hátralékos értesítő) postai úton küldünk meg részedre.

Az említett webfelületen találod meg a módosítások bejelentésére szolgáló adatlapokat is.

Amennyiben személyes adataidban változás történik (pl. név, állandó lakóhely), úgy azt az alábbi módon jelentheted be:

  • diakhitelplusz.diakhiteldirekt.hu oldalon a Nyomtatványok menüútvonalon.
  • A nyomtatványt a személyes ügyfélszolgálatunkon (1027. Budapest, Kacsa utca 15-23.), vagy PartnerPontjaink valamelyikén személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatása mellett nyújthatod be.

Az alábbi adatváltozások nyomtatvány kitöltése nélkül is bejelenthetők e-mailben vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül:

  • értesítési cím;
  • e-mail cím;
  • telefonszám.

Ez a termék egyedi, fix futamidőt és törlesztőrészletet biztosító konstrukció. Az ügyfelek által fizetendő kamat 0%. Törlesztőrészleted viszont csökkenhet abban az esetben, ha önkéntesen az előírtnál nagyobb összeget utalsz.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Kérjük, segítsd a munkánkat, értékeld, mennyire tetszett a tartalom?