Tapasztalatok a Diákhitelről

,,Ahol kopogtatnak, ott ajtó nyílik.”

Tapasztalatok a Diákhitelről

,,Ahol kopogtatnak, ott ajtó nyílik.”

Sok diák egymás kezét fogja a képen

MÁSOK VAGYUNK

Küldetésünk

A Diákhitel célja, hogy segítséget és anyagi biztonságot nyújtson azon diákok számára, akiknek szükségük van a felsőoktatásuk finanszírozására. Ez a lehetőség számos előnnyel jár, melyek hozzájárulnak a diákok sikeres tanulmányi pályájához és jövőbeli lehetőségeik megteremtéséhez.

A jövőnk megalapozását korán el kell kezdeni és az anyagi finanszírozás sokszor hatalmas akadályként gördül elénk, főleg, ha felsőoktatásról van szó. Az olcsó albérlet nem mindig jön szembe, és ha szükség van anyagi támogatásra, akkor felmerül a kérdés:

Érdemes-e diákhitelt felvenni?

A válasz igen!

A legjobb hitel áll rendelkezésedre ebben az esetben, hiszen nincs hitelbírálat, könnyen és gyorsan igényelhető, rejtett költségektől mentes!

Az, hogy számodra melyik a legjobb diákhitel, függ attól, hogyan és mire szeretnéd felhasználni.

A szabadfelhasználású Diákhitel1 a legolcsóbb hitel, hiszen a kamat fedez minden költséget, valamint nincs apróbetűs rész, ami miatt aggódnod kellene. A tandíj finanszírozására pedig ott a Diákhitel2, ami kamatmentes, vagyis pontosan annyit kell visszafizetned amennyit igényeltél, így, mint egy ingyen hitel áll rendelkezésedre, hiszen nem jár plusz költségekkel.

 • „Érettségi után japanisztikára mentem… nem jött be! Következő évben diákmunka keretein belül kirajzolódott mi érdekelne igazán, idén végeztem gazdasági szakon, és mellette már 2,5 éve marketingesként dolgozhatok! Szóval hála Nektek (is), volt második esélyem, most pedig imádom a munkám :)”

  – Szekeres Anett

 • „Kiskorom óta szeretek írni, mindig is foglalkoztatott az újságírás és a média. Ezen az útvonalon pedig úgy haladok, hogy másodéves kommunikáció és médiatudomány hallgató vagyok a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Sajnos csak önköltséges szakra vettek fel így a diákhitel nagyon sokat segít, hogy tanulhassak és lehessek az, aki szeretnék.”

  – Bakos Dominika

rólunk mondták

Tapasztalatok a Diákhitelről

Ismerd meg néhány hallgató tapasztalatát a diákhitellel kapcsolatban, hogy olyan döntést tudj hozni, ami segít megalapozni a jövőd! Ők már valóra váltották álmaikat, most Te vagy soron!

 • „2003-ban jutottam elhatározásra, hogy diploma nélkül lehet élni, de nem érdemes, mert nem fogok előrébb lépni semmilyen ranglétrán. Azonban nem.ez volt a fő ok, hanem hogy az orvosok és a különböző szakemberek ne nézzenek le a mikor segítséget kérek az akkor 4 éves lányomnak. A diákhitel segített elindulni az úton, és bár csak pár éve sikerült visszafizetni azóta lett még két diplomám. Lassan a lányomnak is lesz… úgy érzem ez a diákhitel nemcsak nekem segített, de az egész családnak, hisz példaként állhattam a gyerekeim előtt a tanulásban. Köszönöm!”

  – Kocsis Tiborné

 • „2017-Ben kezdtem az egyetemet, a győri Széchenyi István egyetemen, villamosmérnök szakon. Tanulás mellett alapvetően mindig dolgoztam mivel magamat kellett eltartanom, de a nyugodt éjszakák miatt jó, hogy élhettem a Diákhitel 1 és Diákhitel Plusz hitelekkel. Mivel emiatt nagyobb botlás nélkül el tudtam végezni a szakot, így az első mérnöki fizetésem óta előtörlesztem hiteleim, amik pár hónapon belül teljesen el is fogynak. Nagyszerű lehetőség, hogy kamatmentes hitelt kaphattam, valamint a díjmentes elő- és végtörlesztés is egy kihagyhatatlan opció. A Diákhitel Direkt alkalmazással könnyedén le tudtam bonyolítani majdnem minden ügyintézést, amit csak kellett a hiteleimmel kapcsolatban.”

  – Szabó Roland

 • „Egy eldugott faluba nőttem fel, még egy bolt sem volt, a közeli városba Sopronba kellett 1 órás busz utat megtenni, hogy boltot találjak. Mindenképpen Pestre akartam felköltözni, és itt tanulni tovább, hogy szoftverfejlesztő legyek, már kis koromban is érdekelt a szoftverfejlesztés. Sikerült felköltöznöm, és szoftverfejlesztőnek tanulok. Mindezt nektek köszönhetem, az 500.000es diákhitel plusz a felköltözésbe segíttet, a havi megélhetést a diákhitel 1-nek köszönhetem.”

  – Werdnik Krisztián

 • „2019-ban megkezdtem külföldi tanulmányaimat, melyben a Diákhitel1 óriási segítségemre volt, mivel nem indulhattam volna el Skóciába, ha nincs egy biztos anyagi hátterem. 2020 tavaszán a Covid ‘hazaküldött’ és itthon folytattam tanulmányaimat a jogi karon. Az álmom az, hogy jogász legyek, viszont nem tudtam volna elindulni ezen az úton, ha az egyetemi tandíjat a Diákhitel2 nem fedezte volna. A Diákhitel Pluszt 2021 áprilisában igényeltem, szintén azért, hogy megkönnyítse felnőtté válásomat, a saját életem elkezdését, így albérlet kauciójára, és a lakás pár havi bérletidíjának fedezésére használtam fel. Remek lehetőségnek tartom a Diákhitel Központ által nyújtotta lehetőségeket, hiszen pont a hozzám hasonló fiatal felnőttek helyzetét nagy mértékben meg tudja könnyíteni.”

  – Horváth Réka Mercédesz

 • „Gazdasági szakon képzeltem el magam. Már középiskolában a gazdasági szak felé mentem, később lediplomáztam gazdálkodás és menedzsment szakon. 1 év munka után rájöttem, hogy állatokkal szeretnék foglalkozni, ezért az állatorvosi asszisztens képzést kezdem el 1 hónap múlva. Egy álmom fog megvalósulni a diákhitel képzési hitelének köszönhetően. Köszönöm!”

  – Kapuvári Vivien

 • „Gazdasági szakon képzeltem el magam. Már középiskolában a gazdasági szak felé mentem, később lediplomáztam gazdálkodás és menedzsment szakon. 1 év munka után rájöttem, hogy állatokkal szeretnék foglalkozni, ezért az állatorvosi asszisztens képzést kezdem el 1 hónap múlva. Egy álmom fog megvalósulni a diákhitel képzési hitelének köszönhetően. Köszönöm!”

  – Kapuvári Vivien

 • „Mindig is bankban szerettem volna dolgozni és ennek megfelelően választottam felsőoktatási képzést, ahol a tanulmányaim ideje alatt a diákhitel nagy segítséget nyújtott számomra. Mára már 8. éve, hogy pénzintézetnél dolgozom egyre felelősségteljesebb munkakörökben és továbbra is ezen az úton tervezek járni. A diákhitel számomra nagyon nagy segítség volt a terveim/céljaim megvalósításához.”

  – Balogh Krisztián

 • „Mindig is szerettem számolni. Tipikusan az a kisgyerek voltam, aki a visszajárót mindig belerakta a perselyébe és évekig gyűjtögetett azt. Akkoriban a számok szeretete miatt matek tanár szerettem volna lenni, azonban ez az évek alatt sokszor változott. Szerettem volna egy időben a nagymamámra hasonlítani, és varrónővé válni, de sajnos rá kellett jönnöm a kézügyességemet sajnos nem a Nagyitól örököltem. Amikor a gimnázium választáshoz értem, semmi különleges szakot nem választottam, az angol nyelvi tagozatra tettem le a voksomat a nyelv szeretete miatt. Itt sokáig úgy gondoltam anglisztikát fogok tanulni, tolmács esetleg idegenvezető leszek. Az utolsó évemben azonban rátaláltam az “álom egyetememre”. Ötvözve van benne minden, amit szeretek. Tanulhatok angolul közben a számokkal is foglalkozhatok és mégis ezek mellett a való életre készít fel. Így választottam az International Business School-t. Jelenleg a második évemnél tartok, de ez a Diákhitel2 nélkül nem jöhetett volna létre.
  Úgyhogy egy kislány álmát most egy 21éves nagylány valósítja meg. Mert bizony, ha nagy leszek, közgazdász leszek!
  Köszönöm Diákhitel, hálás vagyok érte! És persze a csodás Családomnak is akik végig támogattak mindenben!”

  – Tasi Tímea

 • „Egészen kicsi koromban bankban szerettem volna dolgozni, nos erről hamar letettem az iskolában, mert rájöttem, hogy nem érdekelnek a számok. Később óvónő szerettem volna lenni, nos ez félig meddig meg is valósult. Kisgyermeknevelő diplomát szereztem és mostmár lassan 1 éve bölcsődében dolgozom. Igazi álommunkahely. A diákhitel nélkül nagyon nehéz lett volna elvégeznem az egyetemet. Engem maximálisan hozzásegített ez a lehetőség az álmom megvalósításához.”

  – Göblyös Hajnalka Réka

 • „Gyerekkoromban arra a bizonyos kérdésre, hogy ,,mi leszel ha nagy leszel?” sosem tudtam választ adni. Vannak gyerekek, akiknek idő kell ahhoz, hogy kialakuljon bennük a válasz. Az érettségi előtt megfogalmazódott bennem, hogy belekóstolnék egy másik ország kultúrájába, de mégis emberekkel szeretnék foglalkozni. Így a kettőt ötvözve, most azért küzdök, hogy nagykövet lehessek Németországban. A céljaim elérése pedig a Diákhitel Központ nélkül nem sikerülhetne – de szerencsémre segítségükkel és kemény munkával hamarosan elérhetem az álmaimat.”

  – Adankó Daniella

rólunk mondták

További véleményeket szeretnél olvasni?

Az alábbi linkre kattintva további valós véleményeket olvashatsz a Diákhitelről, ami segíthet döntésed meghozatalában.