Kevesebb költség, több lehetőség

Intézd az ügyeidet online a Diákhitel Direkten!

Kevesebb költség, több lehetőség

Intézd az ügyeidet online a Diákhitel Direkten!

BEMUTATÓ

Diákhitel Direkt mobil alkalmazás

A Diákhitel Direkt mobil alkalmazás ingyenesen letölthető és telepíthető. Otthon, kényelmesen tudod elintézni a legfontosabb műveleteket.

Diákhitel Direkt Mobil app letöltése néhány kattintással

DIÁKHITEL DIREKT

Online intézhető műveletek

Szüneteltetés vagy újraindítás

Kérheted a korábban szüneteltett folyósítás újraindítását, vagy éppen a folyósítás szüneteltetését az adott képzési időszakra. Ha szüneteltetsz, addig nem indul újra a folyósítás, amíg az erre vonatkozó igényt nem nyújtottad be, és fordítva – ha nem adsz be ilyen igényt, a rendszer örökíti a korábbi időszak beállítását a következő tanulmányi félévre is.

megvalósítás:
belépés → nyomtatványok (vízszintes menüsor) → folyósítási adatok → folyósítás szüneteltetése/újraindítása

Hitelösszeg módosítás

A korábban igényelt összeget 15 000 és 150 000 Ft között a választható köztes összegekkel módosíthatod, akár emelheted vagy csökkentheted is.

megvalósítás:
belépés → nyomtatványok (vízszintes menüsor) → folyósítási adatok → igényelt hitelösszeg

Adatváltoztatás

A személyes adatok és a tanulmányi adatok változását, ideértve az új hallgatói jogviszony létesítését is kezdeményezheted a webes Diákhitel Direkten. (Ez a funkció a mobil alkamazásokban nem érhető el.)

megvalósítás:
belépés → nyomtatványok (vízszintes menüsor) → személyes adatok/tanulmányi adatok

Törlesztőrészlet mérséklés

A jövedelemarányos törlesztési időszakban (a törlesztés harmadik naptári évétől) a szerződés fennállta alatt összesen 36 hónap időtartamban kérheted, hogy a törlesztőrészleted a minimálbérhez viszonyítva kerüljön meghatározásra. A 36 hónapot nem szükséges egyben igényelni.

megvalósítás:
belépés → nyomtatványok (vízszintes menüsor) → kedvezmények → törlesztőrészlet mérséklése

Törlesztés / fizetés

A rendszeres havi törlesztést és az előtörlesztést is intézheted bankkártyás fizetéssel.

megvalósítás:
belépés → fizetés (vízszintes menüsor)

Elállás és szerződés felmondása

A szerződéskötést követő 14 napon belül – ha folyósításra még nem került sor – a hitelszerződést elállás útján megszüntetheted. A 14 nap elteltét követően, vagy 14 napon belül történő folyósítás esetén a szerződés megszüntetésére a hitelszerződés felmondásával van lehetőséged. Az elállást vagy a felmondást írásban teheted meg. A felmondás beérkezésétől számított 15. napon a Hitelszerződés megszűnik, és az addig felhalmozódott teljes tartozást (tőke, esetleges késedelmi kamat, költség) egy összegben, 8 napon belül kell kifizetned.

megvalósítás:
belépés → nyomtatványok (vízszintes menüsor) → törlesztési adatok → hitelszerződés felmondása

Vélemények a diákhitelről

  • “..a diákhitel segítségével a jogi karon elvégeztem egy alap képzést és utána szinten a diákhitel segítségével jelentkeztem a jogász szakra. Most ha isten is úgy akarja legkésőbb jövő tavasszal, ha szöszi nem is de doktor leszek!”

  • “..az első mérnöki fizetésem óta előtörlesztem hiteleim, amik pár hónapon belül teljesen el is fogynak. Nagyszerű lehetőség, hogy kamatmentes hitelt kaphattam, valamint a díjmentes elő- és végtörlesztés is egy kihagyhatatlan opció”

(“Meséld el a TörténeTEd” kampány 2021.)

tudnivalók

Mit kell tudnod a törlesztésről?

A képen egy fiatal nő látható, ahogy egy világító égőt tart, rajzolt formában az ég felé

Mikortól törlesztesz?

A hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónaptól kell elkezdened a törlesztést. Kivétel, ha hamarabb betöltöd a 45. életévedet, mert akkor már a 45. életéved betöltését követő negyedik hónapban, azaz akár a hallgatói jogviszony alatt is meg kell kezdened a visszafizetést.

Mekkora a törlesztőrészletem?

A törlesztési arányt a törlesztés megkezdésekor fennálló tartozáshoz mérten, az alábbiak szerint sávosan határozzuk meg. Havi törlesztőrészleted az első két évben az előző évben alkalmazott minimálbér összege, ezt követően a tárgyévet megelőző második évben elért átlagjövedelmednek 1/12 részének adott sávhoz tartozó hányada.

→ 1 000 000 Ft alatti tartozás – 4%
→ 1 000 001 – 2 000 000 Ft közti tartozás – 5%
→ 2 000 001 – 3 000 000 Ft közti tartozás – 7%
→ 3 000 001 – 4 000 000 Ft közti tartozás – 9%
→ 4 000 001 Ft feletti tartozás – 11%

Változik az összeg?

A minimálbér és a jövedelem változása miatt a törlesztőrészletet évente határozzuk meg. A következő évre vonatkozó törlesztőrészletről decemberben küldjük az értesítést.

Hogyan törleszthetsz?

A havi törlesztést, illetve az előtörlesztést fizetheted banki utalással a 10032000-01800157 számlaszámra, vagy online bankkártyás fizetéssel.

Mi a törlesztési határidő?

A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig kell megérkeznie.

Mikor lehet előtörleszteni, végtörleszteni?

Ezekre bármikor díjmentesen van lehetőséged. Az előtörlesztés lehet rendszeres és lehet eseti is. Használd a megszokott számlaszámot (10032000-01800157) és ne felejtsd el feltüntetni a szerződésszámot a közlemény rovatban.

A számos további kedvezményről és támogatásról ide kattintva olvashatsz!

További információk

Kedvezményes Diákhitel Számla

Költségeid csökkentése érdekében 2023 júliusától kedvezményes számlavezetési szolgáltatás érhető el Diákhitel Számla néven, melyet együttműködő banki partnereink, az Erste Bank, Gránit Bank, MBH Bank és OTP Bank biztosítanak számodra.

Amennyiben diákhiteled folyósítási szakaszban van, lehetőséged van kedvezményes Diákhitel Számlát nyitni. A számlához kapcsolódó legfontosabb alapszolgáltatásokat partnereink ingyenesen biztosítják, ezenkívül további, rendkívüli kedvezmények is járnak a diákhiteles ügyfeleknek.

Érdemes tudnod, hogy amennyiben a folyósításra való jogosultságod megszűnik, onnantól kezdve még egy évig érvényes a kedvezményes Diákhitel Számlád.

Abban az esetben, ha már törlesztési szakaszban vagy, tehát megkezdted diákhitel tartozásod visszafizetését, már nincs lehetőséged igénybe venni a kedvezményes számlacsomagot.

Együttműködő banki partnereink:

Tovább az Erste bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az Gránit bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az MBH bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az OTP bank Diákhitel számla leírásához

kedvezmények

Családtámogatási kedvezmények!

Ha később, a hitelfelvételt követően gyermeked születik, vagy örökbe fogadsz, kedvezményekkel könnyítjük meg diákhiteled visszafizetését! További részletekért kattints ide!

A számos további kedvezményről és támogatásról ide kattintva olvashatsz!

1 Gyermek esetében
Kedvezmények
  • Kérheted a törlesztési kötelezettség szüneteltetését.*

  • Sőt! Ha a 30. életévét be nem töltött hölgy vagy és a tanulmányaid alatt, vagy azok sikeres befejezését követő két éven belül gyermeked lesz, a fennálló Diákhiteled 100%-át elengedjük. Erről részletesen itt olvashatsz.

*A várandósság 91. napjától.

2 Gyermek esetében
Kedvezmények
  • Kérheted a törlesztési kötelezettség szüneteltetését.*

  • Az anyák esetében elengedjük a tartozás felét (ha több szerződésed van, az általad választott szerződésre nézve).

*A várandósság 91. napjától.

3 Gyermek esetében
Kedvezmények
  • Kérheted a törlesztési kötelezettség szüneteltetését.*

  • Az anyák esetében elengedjük a teljes tartozást (ha több szerződésed van, az általad választott szerződésre nézve).

*A várandósság 91. napjától.