Az új számlavezetési szolgáltatással célunk az, hogy ügyfeleink költségeit csökkentsük és különböző kedvezmények igénybevételének a lehetőségét biztosítsuk. A nyertes pénzintézetek a Diákhitel Számlához kapcsolódó legfontosabb alapszolgáltatásokat ingyenesen biztosítják, úgy, mint az egyedi bankkártya éves díja, számlavezetési havidíj, internetbank, mobilbank, telebank, személyes megjelenés nélküli ügyintézés vagy a bankszámla megszűntetése. A kötelezően nyújtandó ingyenes szolgáltatásokon túl további, rendkívüli kedvezményeket biztosítanak a diákhiteles ügyfeleknek.

Az őszi tanulmányi félév esetében a Diákhitel Központ szeptemberben ellenőrzi a hitelfelvevők hallgatói jogviszonyát, a kedvezményes Diákhitel Számla megnyitásra is ezt követően kerülhet sor. Az igénylésed azonban már július 1-től benyújthatod.

Amennyiben most kívánsz szabad felhasználású Diákhitel1-et felvenni, nincs más dolgod, mint ellátogatni a www.diakhiteldirekt.hu felületre és kitölteni a hiteligénylési lapot. A kitöltés során válaszd ki azt a bankot, mely számodra a legkedvezőbb feltételeket biztosítja!
További információért kattints ide: www.diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitelszamla

Megismernéd a bankok kedvezményes Diákhitel Számla szolgáltatásait? www.diakhitel.hu/diakhitelszamla-banki-szolgaltatasok

Számodra is megvan a lehetőség, hogy kedvezményes Diákhitel Számlára válts. Látogass el a www.diakhiteldirekt.hu felületre és indítsd el a hiteligénylésedet. Az adatlap kitöltése során válaszd ki azt a bankot, ami számodra a legkedvezőbb feltételeket biztosítja!

További információért kattints ide: www.diakhitel.hu/diakhitelszamla

Megismernéd a bankok kedvezményes Diákhitel Számla szolgáltatásait? www.diakhitel.wpsandbox.introweb.hu/diakhitelszamla-banki-szolgaltatasok

Amennyiben Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Képzési Hiteled folyósítási szakaszban van, számodra is adott a lehetőség, hogy áttérj valamelyik kedvezményes számlacsomagra.

Ennek menete a következő:

  1. Diákhitel Direkt fiókodon keresztül kezdeményezd az új, kedvezményes Diákhitel Számla nyitását a módosító adatlap segítségével (Nyomtatványok-Kedvezmények „Nyilatkozat Diákhitel Számláról”).
  2. Ha kitöltötted a nyilatkozatot, elektronikus úton továbbítsd azt fiókodon keresztül.

Diákhitel1 esetében a folyósítás a régi számlaszámodra érkezik mindaddig, amíg az új, kedvezményes Diákhitel Számlaszám visszaigazolása nem történik meg a bank részéről Társaságunk felé.

Ha nem kívánsz élni a Diákhitel Számla lehetőségével, nincs teendőd!

Amennyiben Diákhitel1 szerződéssel rendelkezel vagy a későbbiekben velünk szerződsz, úgy külföldi tanulmányok esetén is igényelheted a kedvezményes számlacsomagot a megjelölt pénzügyi partnereinknél.

Abban az esetben, ha már megkezdted valamelyik diákhiteled vagy képzési hiteled törlesztését, már nincs lehetőséged igénybe venni a kedvezményes számlacsomagot. Amennyiben ismét diákhitelt igényelsz nálunk, a lehetőség előtted is nyitva áll.

Ha a hiteligénylés során ugyanazt a bankot jelölted meg a kedvezményes számlavezetésre, amelynél már rendelkezel számlával, úgy a bank ebben az esetben is felveszi veled a kapcsolatot a kedvezményes számlacsomagba történő átszerződés miatt.

Ebben az esetben a teendőd csupán annyi, hogy a diákhitel igénylésed véglegesíted a másik hitelkonstrukcióra.

Mivel korábbi szerződésed alapján már választottál kedvezményes számlát, így nincs szükség annak ismételt megnyitására. A bank ebben az esetben nem fog felkeresni ezzel kapcsolatosan, mert Társaságunk a bank által értesülni fog a már meglévő kedvezményes Diákhitel Számládról.

Igen, válthatsz másik kedvezményes számlára. A váltás menete a következő:

  1. Szüntesd meg meglévő, kedvezményes Diákhitel Számládat az adott banknál.
  2. Diákhitel Direkt fiókodon keresztül kezdeményezd az új, kedvezményes Diákhitel Számla nyitását a módosító adatlap segítségével (Nyomtatványok-Kedvezmények „Nyilatkozat Diákhitel Számláról”).
  3. Ha kitöltötted a nyilatkozatot, elektronikus úton továbbítsd azt fiókodon keresztül.

Fontos tudnod, hogy Diákhitel1 esetében a folyósítás mindaddig nem valósul meg, amíg az új kedvezményes Diákhitel Számlaszám visszaigazolása nem történik meg a bank részéről Társaságunk felé.

Telefonon vagy e-mailben várható a bank jelentkezése. Tehát nincs szükség arra, hogy Te keresd fel a bankot, de természetesen a diákhitel igénylését követően megteheted. A választott bank jelentkezni fog akkor, amikor már minden készen áll a kedvezményes számlanyitásra.

Az első és legfontosabb dolog, hogy rendelkezz új vagy már meglévő diákhitellel és a banktól megkapd a visszajelzést a kedvezményes számla megnyitására.

Ezt követően, banktól függően több lehetőség is a rendelkezésedre áll, hogy a számlát megnyisd, mint például:

  1. Személyes megjelenéssel bankfiókban;
  2. Online, videóbanki számlanyitással, vagy
  3. Szelfivel

Amivel mindenképp rendelkezned kell: érvényes személyi igazolvány/jogosítvány és lakcímkártya.

A további számlanyitási lehetőségekről és a hozzájuk kapcsolódó feltételekről az adott bank hatályos, erre vonatkozó hirdetményeiben olvashatsz.

Amennyiben a folyósításra való jogosultságod megszűnik, onnantól kezdve egy évig még érvényes a kedvezményes Diákhitel Számlád.

Az Erste Banknál, Gránit Banknál, MBH Banknál és OTP Banknál biztosított kedvezményekről az alábbi aloldalakra kattintva tájékozódhatsz:

ERSTE Bank

Gránit Bank 

MBH Bank 

OTP Bank 

Ügyfél szerződéséhez kötött egyedi azonosító. A kapcsolati kód a Diákhitel Számlát vezető bank és a Diákhitel Központ közötti kapcsolattartást szolgálja.
Minden szerződéshez, ahol az ügyfél Diákhitel Számlát igényelt külön kapcsolati kód tartozik.

A kapcsolati kód azt követően jön létre, hogy a hallgatói/képzési jogviszonyára vonatkozó egyeztetés megtörtént.
A kapcsolati kódot közöljük a Diákhitel Számlával kapcsolatos értesítéseinkben. Megtalálható a tájékoztató levél fejlécében, illetve az SMS szövegében is.
A Diákhitel Direkt fiókban a „Lekérdezések” fülön „Folyósítási adatok” / „Bankszámla adatok” pontban tudja megnézni a kapcsolati kódot.

A kapcsolati kódot közöljük a Diákhitel Számlával kapcsolatos értesítéseinkben. Megtalálható a tájékoztató levél fejlécében, illetve az SMS szövegében is.
A Diákhitel Direkt fiókban a „Lekérdezések” fülön „Folyósítási adatok” / „Bankszámla adatok” pontban tudja megnézni a kapcsolati kódot.