Kevesebb költség, több lehetőség

Igényelj diákhitelt kedvezményes számlavezetéssel!

Kevesebb költség, több lehetőség

Igényelj diákhitelt kedvezményes számlavezetéssel!

FONTOS INFORMÁCIÓ

Amit a diákhitel számláról érdemes tudnod

Költségeid csökkentése érdekében 2023 júliusától kedvezményes számlavezetési szolgáltatás érhető el Diákhitel Számla néven, melyet együttműködő banki partnereink az Erste Bank, Gránit Bank, MBH Bank és OTP Bank biztosítanak számodra.

Ettől az időponttól kezdve, ha új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötsz, az igényelt összeget már az általad kiválasztott banknál vezetett kedvezményes Diákhitel Számlára kapod meg.

Amennyiben a képzési költségre fordítható Diákhitel2 vagy Képzési Hitel termékünket választod, úgy számodra megvan a lehetőség, hogy eldöntsd, maradsz a meglévő bankszámládnál vagy inkább áttérsz a partnereink által nyújtott kedvezményes bankszámla egyikére.

Már diákhiteles ügyfél vagy? Jó hírünk van! Abban az esetben, ha diákhiteled még folyósítási szakaszban van, te is bármikor áttérhetsz a kedvezményes Diákhitel Számlára.

A kedvezményes számlacsomagot aktív és passzív jogviszonnyal, valamint a folyósítás szüneteltetése alatt is igénybe lehet venni.

Fontos, hogy a Diákhitel Számla csak azt követően jön létre, hogy hallgató státuszod ellenőrzésre került. Az őszi tanulmányi félév esetében a Diákhitel Központ szeptemberben ellenőrzi a hitelfelvevők hallgatói jogviszonyát, a kedvezményes Diákhitel Számla megnyitásra is ezt követően kerülhet sor. Az igénylésed azonban már július 1-től benyújthatod.

Diákhitel1-et szeretnék igényelni

Amennyiben most kívánsz szabad felhasználású Diákhitel1-et felvenni, nincs más dolgod, mint ellátogatni a www.diakhiteldirekt.hu felületre és kitölteni a hiteligénylési lapot. A kitöltés során válaszd ki azt a bankot, mely számodra a legkedvezőbb számlavezetési feltételeket biztosítja!

Ha végeztél a kitöltéssel, írd alá elektronikusan hitelszerződésedet és várd meg, amíg az általad kiválasztott bank felkeres téged telefonon vagy emailben a kedvezményes Diákhitel Számla megnyitásával kapcsolatban. Erre azután kerül sor, hogy mi már ellenőriztük jogosultsági feltételeidet és a hallgatói jogviszonyod meglétét. Amennyiben az ellenőrzés megtörtént, értesítést küldünk számodra a Diákhitel Direkt fiókodba.

Ha sikeresen megnyitottad a Diákhitel Számlát, a bank tájékoztatja Társaságunkat erről és ezt követően erre a számlára utaljuk majd az igényelt összeget.

Diákhitel2-t vagy képzési hitelt szeretnék igényelni

Képzési költségre fordítható Diákhitel2-t vagy Képzési Hitelt igényelnél? Számodra is megvan a lehetőség, hogy kedvezményes Diákhitel Számlára válts. Látogass el a www.diakhiteldirekt.hu felületre és indítsd el a hiteligénylésedet. Az adatlap kitöltése során válaszd ki azt a bankot, ami számodra a legkedvezőbb számlavezetési feltételeket biztosítja!

A kitöltést követően írd alá elektronikusan hitelszerződésedet és várd meg, amíg az általad kiválasztott bank felkeres téged telefonon vagy emailben a kedvezményes Diákhitel Számla megnyitásával kapcsolatban. Erre azután kerül sor, hogy mi már ellenőriztük jogosultsági feltételeidet és a hallgatói jogviszonyod meglétét. Amennyiben az ellenőrzés megtörtént, értesítést küldünk számodra a Diákhitel Direkt fiókodba.

Ha sikeresen megnyitottad Diákhitel Számládat, a bank tájékoztatja Társaságunkat erről és ezt követően utaljuk az intézményed számára a képzési költséged összegét.

Diákhitel2-t vagy képzési hitelt szeretnék igényelni

Jó hírünk van! Amennyiben Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Képzési Hiteled folyósítási szakaszban van, számodra is adott a lehetőség, hogy élj a kedvezményes számlacsomaggal. Nincs más teendőd, mint belépni a Diákhitel Direkt fiókodba és a „Nyomtatványok-Kedvezmények” menüpontban megkeresni a Diákhitel Számláról szóló nyilatkozatot. A kitöltés során válaszd ki, melyik banknál szeretnéd megnyitni a kedvezményes Diákhitel Számládat.

Ha végeztél a kitöltéssel, a módosító nyomtatványt elektronikus úton továbbítsd felénk és várd meg, amíg az általad kiválasztott bank felkeres telefonon vagy emailben a kedvezményes Diákhitel Számla megnyitásával kapcsolatban. Erre azután kerül sor, hogy mi már ellenőriztük jogosultsági feltételeidet. Amennyiben az ellenőrzés megtörtént, értesítést küldünk számodra a Diákhitel Direkt fiókodba. Ha sikeresen megnyitottad Diákhitel Számládat, a bank tájékoztatja Társaságunkat erről. Ezt követően a Diákhitel1 esetében erre a számlára utaljuk az igényelt összeget. Diákhitel2 és Képzési Hitel esetében továbbra is az intézményednek utaljuk a képzési költséged összegét.

További információk

További kérdés merült fel benned?

Kattints a bank logókra és ismerd meg az együttműködő banki partnereink által nyújtott Diákhitel Számla szolgáltatásának részleteit. (A számlatermékek részletes leírását és feltételeit az egyes szolgáltatók üzletszabályzata, valamint vonatkozó általános szerződési feltételei és hirdetményei tartalmazzák)

Amennyiben további kérdésed van, kattints és nézd meg a legyakrabban ismételt kérdések gyűjteményét az alábbi gombra kattintva.

Együttműködő banki partnereink:

Tovább az Erste bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az Gránit bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az MBH bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az OTP bank Diákhitel számla leírásához