Emelt összegű diákhitel1 szabad felhasználásra, külföldi ösztöndíj idejére

Megpályáznál egy Erasmus ösztöndíjat, de gondot okoznak az anyagiak? Ha csak ez az akadálya annak, hogy egy másik országban tanulj, akkor van számodra egy jó hírünk! A Diákhitel1-et ebben az esetben, maximum 10 hónapig emelt összegben is igényelheted, ami havi szinten 300 000 Ft-ot jelent.

Egészítsd ki diákhitellel külföldi ösztöndíjadat!

Akár állami ösztöndíjas, akár önköltséges képzésre jársz, amennyiben nem töltötted még be a 45. életévedet, jogosult vagy a felvételére. Emelt összegű Diáhitel1-et Erasmus, Campus Mundi, Ceepus, Államközi vagy Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj mellett tudod igényelni.

Mennyivel számolhatsz?

Emelt összegű Diákhitel1 esetén havi 300 000 Ft-ot kérhetsz, maximum 10 hónapig. Így egy tanévre akár 3 000 000 Ft-hoz is hozzájuthatsz. Kamata pedig továbbra is rendkívül kedvező: 1,99%.

Mire fordíthatod?

Az igényelt összeget a saját bankszámládra utaljuk, így azt bármire elköltheted, amire csak szükséged van a külföldi tanulmányod során, legyen az lakhatás, utazás vagy akár a napi megélhetésed.

Miért éri meg felvenni?

A külföldi ösztöndíjak soha vissza nem térő lehetőséget nyújtanak a tanulás és a jövőbeli szakmai karriered szempontjából. Anyagi okokból nem érdemes ezeket a lehetőségeket elszalasztani!

Hogyan tudod felvenni?

Az igénylési folyamat egyszerű, hiszen lehetőség van elektronikus aláírással történő szerződéskötésre, így ezt akár külföldről – az ösztöndíj ideje alatt is – bármikor megteheted. Ennek egyetlen előfeltétele az, hogy rendelkezz ügyfélkapus hozzáféréssel. Az emelt összegű lehetőséggel akkor is élhetsz, ha a diákhitelt korábban nem igényelted és a későbbiekben sem szeretnéd.

Mikor kell törlesztened?

A diákhitel visszafizetését csak a hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónapban kell megkezdeni. Előtörlesztésre azonban bármikor, díjmentesen lehetőség van, akár még a tanulmányaid ideje alatt is. Az ügyfélbarát törlesztési feltételek mellett, családtámogatási kedvezményünk keretében a hitelfelvételt követően született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születésével pedig az édesanyák teljes tartozását elengedjük.