HASZNOS INFORMÁCIÓK

Kedvező lehetőségek diákhiteleseknek

2023 júliusától diákhiteles ügyfeleink költségeinek csökkentése érdekében kedvezményes számlavezetési szolgáltatás érhető el Diákhitel Számla néven.

Ennek megvalósítására társaságunk az elmúlt időszakban pályázatot írt ki pénzügyi stratégiai partnereinek kiválasztására, melynek eredményeként 2023. július 1-től az Erste Bank, Gránit Bank, MBH Bank és OTP Bank biztosít kedvezményes számlavezetési szolgáltatást ügyfeleink számára.

Ettől az időponttól kezdve azoknak a hallgatóknak, akik új Diákhitel1 szerződést kötnek, a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott pénzintézetnél vezetett kedvezményes Diákhitel Számlára utalja az összeget.

Azok az ügyfeleink, akik korábban már igényelték Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Képzési Hitel termékünket, és diákhitelük még folyósítási szakaszban van, szintén lehetőségük van partnereinknél kedvezményes számlacsomagra áttérni.

A kedvezményes számlacsomag szolgáltatást aktív és passzív jogviszonnyal, valamint a folyósítás szüneteltetése alatt is igénybe lehet venni.

Együttműködő banki partnereink:

Tovább az Erste bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az Gránit bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az MBH bank Diákhitel számla leírásához
Tovább az OTP bank Diákhitel számla leírásához

Az új számlavezetési szolgáltatással célunk az, hogy ügyfeleink költségeit csökkentsük. A nyertes pénzintézetek a Diákhitel Számlához kapcsolódó legfontosabb alapszolgáltatásokat ingyenesen biztosítják, úgy, mint az egyedi bankkártya éves díja, számlavezetési díj, netbank, mobilbank, telebank, személyes megjelenés nélküli ügyintézés vagy a folyószámla megszűntetése. A kötelezően nyújtandó ingyenes szolgáltatásokon túl további, rendkívüli kedvezményeket biztosítanak a diákhiteles ügyfeleknek.

Amennyiben 2023. július 1. után igényelsz szabad felhasználású Diákhitel1-et, a hiteligénylő felületen meg kell majd jelölnöd, hogy melyik partner bankunknál szeretnél kedvezményes számlát nyitni. A választáshoz minden segítséget megadunk, holnapunkon a későbbiekben megtalálsz majd minden információt. Amennyiben a fent megjelölt időpont előtt szeretnéd hiteligénylésedet beadni, a meglévő bankszámláddal megteheted ezt. A későbbiekben bármikor lehetőséged lesz kedvezményes Diákhitel Számlára áttérni.

Abban az esetben, ha a képzési költségre fordítható Diákhitel2 vagy Képzési Hitel termékünket szeretnéd igénybe venni, 2023. július 1. után eldöntheted, hogy megtartod-e korábbi folyószámládat vagy inkább áttérsz a partnereink által nyújtott kedvezményes Diákhitel Számlára.

Amennyiben már rendelkezel Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Képzési Hitel szerződéssel és diákhiteled még folyósítási szakaszban van, számodra is adott a lehetőség, hogy áttérj valamelyik kedvezményes számlacsomagra. Ennek pontos menetéről a későbbiekben fogunk tájékoztatni. Ha nem kívánsz élni ezzel a lehetőséggel, nincsen további teendőd.

Abban az esetben, ha már megkezdted valamelyik diákhiteled vagy képzési hiteled törlesztését, már nincs lehetőséged igénybe venni a kedvezményes számlacsomagot. Amennyiben ismét diákhitelt igényelsz nálunk, a lehetőség előtted is nyitva áll.

Amennyiben a folyósításra való jogosultságod megszűnik, onnantól kezdve egy évig még igénybe veheted a kedvezményes Diákhitel Számlát.

Az Erste Banknál, Gránit Banknál, MBH Banknál és OTP Banknál biztosított kedvezményekről a későbbiekben adunk pontos tájékoztatást honlapunkon és az egyes bankok oldalain.